Billdals trädgårdsanläggning AB


Billdals trädgårdsanläggning är ett företag som arbetar med trädgårdsanläggning i göteborgsregionen. Deras specialitet är stenarbeten med natursten. De är kända som trädgårdsanläggare hos privatpersoner, men gör även större och mindre entreprenadarbeten för företag, bostadsrättföreningar och fastighetsförvaltare. De utför alla typer av mark- och trädgårdsarbeten. Allt från den lilla till den stora trädgården. Ofta handlar uppdragen om stensättning, altaner, gångar, trappor, murar, garageinfarter, dränering, grunder, pooler, gräsmattor, plantering, listan kan göras lång.

Företaget ägs av bröderna Christian och Tobias Fischer och de har i dagsläget 17 anställda. Ryan Barnett och Tobias leder och fördelar arbetet och står för stor del av kundkontakterna. Ryan har varit i Firman sedan våren 2019, tidigare drev han eget företag i Australien i 10 år.

Under 2021 tog Tobias kontakt med Odla med naturen efter att företaget hamnat i en tvist angående en planteringsjord de köpt in från en leverantör. Jorden användes på flera anläggningsjobb och allt som planterades eller såddes i jorden dog eller visade sjukdomssymptom. Problemen var tydligt kopplade till den inköpta planteringsjorden. Tvisten handlade om vem som skulle stå för kostnaderna: byta ut jorden och göra om anläggningarna. Odla med naturen hjälpte till genom att diagnosticera vad som var fel med planteringsjorden och bevisa för leverantören att jorden inte var lämplig att plantera i. Detta gjorde att Billdals vann tvisten och leverantören stod för kostnaderna.

Tobias upplever samarbetet med Odla med naturen som mycket bra:

”De analyserade jorden och resultatet blev att vi kunde göra om alla jobb med ny jord. Efter samarbetet är vi betydligt mer medvetna om jordar.”

På frågan om Tobias skulle rekommendera andra att ta kontakt med Odla med naturen svarar han:

”Absolut, alla dagar i veckan!”

Billdals trädgårdsanläggning hemsida