1 juni, 2022 | Just nu

Kurs i mikroskopering av mikrolivet i jorden


Välkomna till oss 18 augusti, för att lära dig att bedömma jord, kompost och kompostte med hjälp av mikroskop!

Äntligen är det dags för en fysisk kurs i mikroskopering hos oss på Odla med Naturen. Vårt sätt att mikroskopera är baserad på en metod som Dr Elaine Ingham, från Soil Food Web School, arbetat fram under många år och som är erkänd världen över. Det är ett sätt att morfologiskt identifiera olika funktionella grupper av mikrolivet i jorden, för att man ska få en bild av jorden status. 

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar och mikroskop kommer att finnas på plats.Gunnar Sporrong, från AstroSweden, förser oss med mikroskop och går igenom alla tekniska detaljer och inställningar av mikroskopen. Vi kommer att gå in på hur man bedömmer mikrolivet i jord, kompost och kompostte. Deltagarna kommer få möjlighet att titta på olika preparat samt lära sig hur man förbereder provet för en mikroskopering.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med odling och jordhälsa eller har ett brinnande intresse för dessa ämnen. Efter kursen kommer man ha grundläggande kunskaper i mikroskopering av jord och kunna bedömma om ett kompostte är klart för spridning.

Kursen kostar 2500 kr och i det ingår fika och lunch.  

Varmt välkomna! 

Anmäl dig till kursen här!
*FULLBOKAD*

Tre nya kursdatum (27/10, 24/11 & 13/12)